• Text Hover
Foto af Christian B

 

Text Shortcode

 

  • Text Hover
Processen i fokus

At skrive en tekst? Skal det gøres på et blank, hvidt papir? Kan man bruge ord i sit arbejde med materialer, billeder og tegninger? Vi benytter os af hurtigskrivninger og collage- og tegneøvelser, der på kort tid aktiverer en masse ord, billeder og ideer. Slutproduktet er en udstilling med feedback fra os, men det er processen, der er i fokus.

 

Deltagerne oplever det at spille billeder og ord op mod hinanden som en leg, samtidig med de udvikler deres fantasi.

Målgruppe

Målgruppen er både børn og unge i alderen 12-20-årrige og lærere i kreative fag som fx billedkunst og skrivning, der får ny inspiration, snuser til det at blande genrer og måske opnår et udvidet syn på sine fagområder.

  • Text Hover
Udbytte

Workshoppens simple øvelser er med til at kickstarte nye, kreative tankemønstre. Deltagerne får ikke blot færdigheder indenfor skrivning og arbejdet med billeder og tegning, men ligeledes oplever deltagerne, hvordan kombinationen af de to størrelser kan skabe merværdi til de værker, de arbejder på. Hvordan sprog fungerer i andre rammer end på papiret, og omvendt hvordan billeder og tekstile materialer kan få en ny dimension, når man pryder dem med ord eller små fortællinger.

 

Efter Allan og Gittes workshop opfordres der til at udvikle videre på de to kreative felter kombineret i undervisningen, og workshoppen kan derfor betragtes som en åbning for både lærere og elever til at kombinere de to kreative fag i de videre undervisningsforløb.

Grænselande som udtryk og undersøgelse

Tekstildesigner og illustrator Gitte Lægård og forfatter og oversætter Allan Lillelund Andersen har stor erfaring med at undervise børn og unge i alderes 11-21- årige i kreative processer.

 

Gitte Lægård er i sine egne projekter inspireret af materialerne, som hun lige har ved hånden? Hvordan kan kan sytråd og papir blive til en illustration? Gitte ser begrændsninger som et kreativt benspænd til at udvikle særegne udtryk.

 

Allan Lillelund er inspireret af at finde på sjove og kreative indgange til skrivning. Han oplever selv, at sætninger eller vinkler på en fortælling, kan sætte gang i en kreativ skrivning. Alt fra en ugle på et tøjstativ til et billede af et køkken fra 1800-tallet.

Workshop deltager

  • Opgaverne vi fik stillet var både udfordrende og sjove. Der var et godt tempo på workshoppen, så jeg fik ikke lov til at gå i baglås og stirre på et blankt papir. Med fra workshoppen har jeg fået en masse fede metoder til at kickstarte en kreativ proces, fordi man let kan lave flere af øvelserne for sig selv bagefter.
    Kunst og Designelev, Ida Myllerup Mikkelsen, 19 år
  • Text Hover
  • Text Hover
Foto af Christian B

 

3 eller 6 timer
 

4000 kr,-  |  6000 kr,-

+ moms og kørsel

 

Individuelle procesøvelser, som giver en øjenåbner til sjove måder

at bruge ord og tekst i sammenhæng på. Efterfølgende får de tid

til at arbejde selvstændigt mod et endeligt forslag med vejledning af os.

Til sidst udstiller vi de færdige værker og giver feedback i fællesskab.

  • Text Hover
Foto af Christian B